Omuletii Verzi » Blog Archive » Totul este limitat

Totul este limitat

5

Categoria : Eco World Wide, Reciclare

Am gasit un video foarte explicit despre ritmul de crestere a populatiei Terrei din ultimii 2000 de ani, respectiv preconizat pana in anul 2030.

Stiati ca in primul an populatia planetei era undeva la 280 de milioane? Astazi impartim planeta cu aproape 7 miliarde de oameni. Dar dimensiunile ei au ramasi aceleasi, ba mai mult, resursele s-au diminuat semnificativ.

Planeta ne ofera 3 lucruri esentiale: spatiu, resurse si hrana. Dupa cum arata filmuletul de mai jos,vom continua sa ne extindem pe toate spatiile disponibile. Resursele se vor diminua treptat si spatiul disponibil pentru cresterea si prelucrarea hranei va fi tot mai mic.

Rezulta ca  este esential sa reducem consumul de orice, sa reutilizam resursele planetei cat de mult putem si sa reintroducem in sistem materialele extrase, prin reciclare.

Va rugam sa gasiti 5 minute si sa le alocati filmului de mai jos. In stanga veti vedea scurgerea anilor, in dreapta etapele istorice corespunatoare iar pe harta, sub forma de puncte albe, cresterea populatiei. Observati intensitatea popularii planetei ce survine o data cu evolutia industriei si a medicinii.

Astfel, nu uitati sa pretuiti  resursele planetei si…  Recicleaza! Acum ai cum!

http://www.youtube.com/watch?v=4BbkQiQyaYc

Comentarii (5)

Morala filmului e corecta. Subiectul este, insa, sensibil…cresterea demografica poate fi tinuta sub control doar prin programe guvernamentale nationale. In plus, sunt tari – ca a noastra – in care avem fix problema inversa – imbatranirea populatiei.
Oricum, resursele sunt clar in linie dreapta!

Eee, asta-i pentru oameni d-aia prapastiosi. daca te informezi mai bine o sa-ti dai seama ca 7 miliarde de oameni nu-i chiar asa de mult pentru suprafata pamantului si ca desi populatia creste e din ce in ce mai bine hranita (altfel n-ar creste, nu?). 7 miliarde de oameni ar sta lejer fara sa se atinga-ntre ei in judetul Constanta, de exemplu.
In ’70 hipiotii aia erau le fel de speriati ca si voi, au trecut 40 de ani si totul merge mult mai bine, nu va mai faceti probleme ca nu santeti americani.

@Cutarescu – de acord. Si totusi ramane problema resurselor care se diminueaza si nu prea facem mare lucru sa le ajutam sa se regenereze! Ca de fapt asta e mareaproblema!

Putem ajuta aici, tocmai colectand selectiv, reciland si reutilizand diferite obiecte din viata noastra!

Draga Omulet Verde, in ceea ce priveste Europa, natalitatea nu permite nici mentinerea populatiei actuale, pentru ca un spor de mentinere al populatiei ar trebui sa fie de 2.1, 2.2, iar tarile Europene abia ajung la 1.5, 1.6 copii nascuti. Cresterea populatiei este un fenomen frecvent in tari precum Bangladesh, Pakistan si tari din Africa, unde nu exista un model cultural care sa “impuna un singur copil”.
Resursele se presupune ca vor fi o problema, dar aceasta problema tine de tari precum China, SUA, care consuma excesiv si nu au politici green aprobate.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin