Omuletii Verzi » Blog Archive » Totul este luminat!

Totul este luminat!

4

Categoria : Uncategorized

bec economicAţi aflat deja, probabil că de la 1 septembrie se interzice în întreaga Uniunea Europeană comercializarea becului cu incandescenţă de 75W. Cu alte cuvinte, o dată ce stocurile actuale vor fi epuizate, vom găsi pe rafturile magazinelor de specialitate doar becuri economice, ca alternativă la cele clasice cumpărate până acum.

Există de mai mulţi ani dezbateri despre avantajele şi dezavantajele acestori noi „lumini”. De la tipul de lumină pe care o emană becurile economice, până la preţ, consum de energie şi reciclarea lor, toate aceste teme sunt intens discutate de utilizatori. Noi suntem 100 % pro becuri economice! Voi?

Am dori să subliniem din nou importanţa reciclării lor, în special pentru ca becurile economice conţin mercur, iar acesta nu ar trebui sa ajungă în natură, pentru că acolo contaminează apa şi solul. Vă reamintim lista completă cu punctele unde puteţi preda responsabil becurile arse spre reciclare.

Şi încă ceva! În caz că aveaţi de gând să vă faceţi stocuri de becuri cu incandescenţă, atâta timp cât ele se mai găsesc, vă amintim avantajul principal al noilor becuri: ele sunt eco-nomice pentru ca amortizează preţul de cumpărare la factura de curent şi la durata de viaţă. Parol!

Comentarii (4)

Romanii in general sunt mai conservatori, dar noile becuri sunt din ce in ce mai bune din punct de vedere al clitati si formei iar despre consum sunt o adevarata pusculita de….economisire.
Eu personal am becuri economice de cativa ani si sunt mai mult decat multumit de ele.

Este foarte convenabil sa folosesti becuri economice cu observatia ca becurile economice de puteri mai mari, depasesc gabaritul celor traditionale si de aici un alt lant de modificari al lustrelor.

Eu luam cu ai mei cand eram mica de tot becuri din targ de genul asta. si nu se compara oricum cu cele incandescente,acestea eco au o durata de viatza incerdibil de mare si o lumina placuta. Cred ca becurile din casa mea au pe putin 6 ani in mom de fata :))

Tocmai mi-am luat un bec clasic de 75 W. As prefera becurile eco, dar sunt mult prea scumpe…cel putin acum…

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin