Omuletii Verzi » Blog Archive » Un alt fel de premii Nobel

Un alt fel de premii Nobel

Categoria : Uncategorized

Revista bilunara Journal of Improbable Research organizeaza anual o ceremonie a premiilor Nobel in varianta amuzanta, creditand descoperiri care mai intai te distreaza si pe urma te pun pe ganduri.

Anul acesta, printre castigatori s-au numarat cercetatorii care au descoperit ca masculilor carabusi le place sa se iubeasca cu sticlele australiene de bere, dar si cei care au scos la lumina faptul ca aruncatorii de disc ametesc, pe cand cei de ciocan nu.

Va prezentam cateva dintre descoperirile premiate si speram sa va distreze si pe voi la fel de mult cat ne-au amuzat pe noi.

Astfel, premiul pentru medicina a fost castigat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Brown din Statele Unite care a realizat un studiu despre felul in care nevoia de a urina ne afecteaza capacitatea de luare a deciziilor.Voluntarii care au participat la experimentul ce a precedat studiul au baut periodic cate 250ml de apa, iar cercetatorii au masurat efectele umflarii treptate a vezicii asupra atentiei, dar mai ales asupra memoriei.
Scopul experimentului a fost de a vedea cine rezista mai mult inainte de a merge la toaleta.

Premiul pentru Siguranta Publica a mers catre o echipa de cercetare care, prin intermediul unui experiment, a aratat ca o casca cu vizor care cade in mod repetat peste fata celui care o poarta afecteaza atentia in timpul condusului.

Printre premianti se numara si primarul orasului Vilnius, Arturas Zuokas, pe care vi l-am prezentat recent pe blogul nostru. Edilul a decis ca problema masinilor parcate ilegal pe pistele de biciclete poate fi rezolvata trecand cu tancul peste ele.

Poate cel mai amuzant premiu a mers catre sapte cercetatori care au prezis gresit sfarsitul lumii.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin