Omuletii Verzi » Blog Archive » Un mic succes nesperat

Un mic succes nesperat

Categoria : Uncategorized

Agentia Europeana pentru Mediu (EEA) a anuntat ca emisiile de gaze cu efect de sera la nivelul uniunii s-au redus cu 3,3% in 2011, ajungand la cel mai scazut nivel din 1990 incoace.
In plus, declinul din 2011 a coincis cu cresterea cu 1,6% a produsului intern brut, care a fost rezultatul unei ierni usoare, sustine agentia.
Mai mult, declinul a urmat unei cresteri din 2010, pe fondul unei ierni grele si a cresterii utilizarii energiei in multe economii.
Tarile care au avut cel mai mare nivel de reducere a emisiilor de gaze de sera in 2011 au fost Marea Britanie, Franta si Germania. La polul opus, Romania, Bulgaria si Spania au inregistrat cele mai mari cresteri in materie de volum de emisii.
Potrivit lui Jacqueline McGlade, directorul EEA, Uniunea Europeana face progrese inspre telul sau de reducere cu 20% a emisiilor de gaze de sera pana in anul 2020. Dar, atrage atentia McGlade, exista si o crestere a consumului de combustibili puternici generatori de carbon, precum carbunele, in mai multe tari ale Uniunii Europene.
In acelasi timp tarile UE folosesc mai putin gazul natural, care este de doua ori mai putin nociv in materie de producere a carbonului decat carbunele, dar este mai scump, in Europa.
Estimarile privind situatia pe anul 2012 vor fi date publicitatii in cursul acestui an, cel mai probabil in a doua jumatate a acestuia – deocamdata, neoficial, ar fi vorba de o descrestere de 2% fata de anul 2011.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin