Omuletii Verzi » Blog Archive » Un nou prototip de casa solara

Un nou prototip de casa solara

Categoria : Evenimente, Green Care, Green VIP, Natura, Reciclare

Solar Decathlon 2014 - German - American house INS, Versailles, France. Photo Credit : Kristen PelouO echipa de la Scoala de Design din Rhode Island a creat pentru competitia Solar Decathlon Europe de anul acesta o casa speciala.

I-a dat numele Techstyle Haus si i-a pus pereti din membrama de sticla. Astfel, casa consuma cu 90% mai putina energie decat o casa traditionala. Ea este alimentata aproape exclusiv cu energie solara.

Fundatia casei este din lemn si otel, iar constructia de deasupra solului este acoperita de o membrana Sheerfill, un material din fibra de sticla care maximizeaza proprietatie termale ale structurii.

“Speram ca, prin aceasta casa unica in concept si realizare, sa schimbam perceptia oamenilor in legatura cu materialele de constructie pentru viitor si sa ii inspiram sa provoace limitele arhitecturii, designului si ingineriei”, spun autorii proiectului.

In loc de pereti rigizi,  pentru casa, acestia au ales o structura de otel pe care se intind straturi de membrana din fibra de sticla (practic, un material textil, dar extrem de rezistent).

Aceasta membrana Sheerfill este, astfel, utilizata pentru prima oara la o constructie de tip rezidential.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin