Omuletii Verzi » Blog Archive » Un student a inventat un sistem de colectare a plasticului din oceane

Un student a inventat un sistem de colectare a plasticului din oceane

Categoria : Uncategorized

Un tanar de 19, student in inginerie aerospatiala, a inventat un sistem de curatat oceanele, care, odata omologat si produs in masa, va ajuta la curatarea unor cantitati enorme de plastic din apele oceanelor lumii.
Il cheama Boyan Slat si este autorul sistemului botezat Ocean Cleanup Array, care consta intr-o retea de platforme plutitoare si platforme de procesare, ce sunt puncte de colectare si reciclare rasfirate pe suprafetele oceanelor.
In loc sa se deplaseze prin ocean, in cautarea plasticului, ”nodurile” sistemului vor functiona mai degraba ca palnii uriase, care vor colecta deseurile.
Unghiul constructiei va determina deplasarea reziduurilor spre mecanismul de captare al instalatiei, unde resturile de plastic urmeaza sa fie separate de plancton, filtrate si depozitate in vederea reciclarii.
Dupa ce ingenioasa lui solutie a primit anul trecut cateva premii pentru inovatie, Boyan a gasit sustinere la organizatia neguvernamentala The Ocean Cleanup Foundation, care va pune in practica ideea studentului.
Astfel, s-ar putea salva anual sute de mii de animale acvatice, s-ar putea reduce considerabil poluarea si, la fel de important, s-ar putea economisi milioane de euro prin reducerea costurilor de curatare, a pagubelor determinate de scaderea turismului si a daunelor aduse vaselor.
Procesul de curatare, estimat ca ar elimina 7.250.000 de tone de deseuri de plastic, ar urma sa dureze cinci ani.
Dupa parerea lui Boyan, deocamdata oamenii nu sunt constienti de amploarea poluarii oceanice, deoarece deseurile sunt disparate in oceane.
Sistemul lui insa ar permite crearea unor adevarate insule de reziduuri, importante si pentru a-i determina pe oameni sa constientizeze adevarata masura a poluarii.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin