Omuletii Verzi » Blog Archive » Upcycling: Zirkeltraining

Upcycling: Zirkeltraining

Categoria : Uncategorized

Sa ne incepem saptamana cu o poveste frumoasa despre inspiratie, intuitie, nostalgie si… reciclare.

Am aflat de curand de existenta unui artist care face genti din materiale reciclate. Pana acum nimic iesit din comun.
Insa Bernd Dörr nu foloseste orice fel de materiale pentru gentile lui, ci saltele de sport din scoli care isi innoiesc echipamentele.
Bernd Dörr a fost sofer de camion, pana intr-o zi cand a gasit in curtea complexului de locuinte niste saltele vechi de sport, depuse acolo ca sa fie ulterior debarasate. A recunoscut calitate in pielea ce invelea saltelele, a decupat-o si a facut prima geanta. In curand a venit si cererea si toata treaba a capatat un nume: Zirkeltraining.

Zirkeltraining a devenit una din cele mai de succes povesti de up-cycling* in Germania iar Bernd Dörr nu poate face fata cererilor momentan. Produce in medie 250 de genti si portmonee pe luna, o cirfa limitata pe de o parte pentru ca nu are destula materie prima (depinde mereu de echipamente vechi din scoli) si pe de alta parte, pentru ca taie singur materialele si le verifica foarte riguros, ca sa asigure produse de calitate.

Pretul de pornire al acestor genti este de 200 de euro.

Ce vrem sa spunem este ca uneori e bine analizam ce valoare se ascunde in lucrurile de care aparent nu mai avem nevoie. Poate o sa fiti voi personajele urmatoarei povesti despre succes si reciclare.

*up-cycling se refera la acel proces de reciclare, in care un obiect refolosit primeste valoare superioara celei initiale

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin