Omuletii Verzi » Blog Archive » Urmatorii 100 de ani: ploi grele, aridizari, cresterea nivelului oceanelor

Urmatorii 100 de ani: ploi grele, aridizari, cresterea nivelului oceanelor

Categoria : Uncategorized

Prognoza expertilor in schimbari climatice ai Organizatiei Natiunilor Unite arata ca in urmatorii 100 de ani temperatura globala va creste cu 2 grade Celsius, tendinta de aridizare se va intensifica, ploile vor deveni mai consistente, iar nivelul marii ar putea creste cu pana la un metru.
Totusi, desi mai furioase, uraganele vor fi mai putine.
In ultima zi a conferintei anuale pe tema efectelor schimbarilor climatice, care are loc la Doha in Qatar, specialistii meteo membri ai IPCC (Comisia privind Schimbarile Climatice a ONU) au anuntat ca nu vor mai face publice estimari privind evolutia temperaturilor globale decat la finalul anului viitor.
Ultima estimare a membrilor IPCC (Comisia privind Schimbarile Climatice a ONU) indica o crestere intre 18 si 59 de centimentri a nivelului oceanlor.
Majoritatea oceanografilor si expertilor in ghetari considera, insa, ca estimarea IPCC nu este corecta, vehiculand o crestere chiar mai mare.
Simularile pe calculator la care recurg expertii IPCC pentru a face estimarile privind evolutia vremii arata o tendinta de intetire a precipitatiilor in zonele in care acestea sunt abundente si reducerea lor in zonele cu potential desertic.
Potrivit raportului, regiunile subtropicale vor deveni si mai uscate si noi zone aride se vor forma in Statele Unite, Africa de Sud si tarile de pe tarmul Mediteranei, cum ar fi Italia, Spania si Grecia.
In aceste regiuni exista perioade uscate de-a lungul anului, dar pana acum nu s-au remarcat schimbari majore in precipitatii.
In plus, numarul de uragane se va reduce, chiar daca vijeliile vor fi mai intense.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin