Omuletii Verzi » Blog Archive » Vanatoarea de Monstri

Vanatoarea de Monstri

1

Categoria : Colectare selectiva, DEEE, Eco Concurs, Eco Eveniment, Reciclare

3500 elevi au colectat 23.8 tone DEEE-uri in Vanatoarea de Monstri.

Ieri 22 iunie, am avut placerea sa particpam la premierea castigatorilor din proiectul Vanatoarea de Monstri, campanie de educatie ecologica si colectare selectiva desfasurata in 72 de scoli din Romania. Aflat la cea de-a doua editie, concursul a fost derulat în perioada aprilie – iunie 2011 de organizația ECOTIC, in parteneriat Recolamp, Romtelecom si Junior Achievement sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi a Garzii Nationale de Mediu.

In cadrul concursului au fost capturati 4.323 monstri electronici care cantaresc 23.8 tone, prin implicarea activa a 3500 de elevi si a profesorilor coordonatori din cele 72 de scoli participante din intreaga tara.

Marele Castigator al acestei editii este Colegiului Tehnic Traian din Bucuresti. Elevii si profesorii din aceasta institutie de invatamant au colectat 2.353 kg de DEEE-uri, aproape 10 % din cantitatea total colectata in proiect, institutia de invatamant fiind recompensata cu 100 kg de echipamente electronice noi.

Pe langa actiunea de colectare selectiva, elevii au putut participa in paralel la concursul de Monstruozitati. Acest concurs presupunea postarea pe site-ul dedicat campaniei, www.vanatoareademonstri.ro, materiale digitale (foto, filme) pe tema campaniei, iar materialul cu cele mai multe voturi „like” acordate de catre vizitatorii site-ului prin utilizarea conturilor proprii din reteaua de socializare Facebook a fost premiat in fiecare etapa de concurs.

Alaturi de partenerii concursului am fost bucurosi sa inmanam premii pentru cel mai harnic elev vanator de monstri si pentru scolile care au colectat cele mai multe deseuri, pe intreaga perioada a competitiei.

Felicitam organizatorii, partenerii concursului, precum si concurentii care prin participare si implicare au invatat sa adopte un comportament responsabil fata de mediu.

Comentarii (1)

Sa veniti si la noi in scoala, la anul!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin