Omuletii Verzi » Blog Archive » Vantul schimbarii

Vantul schimbarii

Categoria : Uncategorized

Schimbarea abrupta a vremii in Africa a declansat progresul cultural si tehnologic in era moderna timpurie, potrivit unui nou studiu citat de BBC news.
Analize facute asupra unor resturi marine arata ca exista o legatura puternica intre comportamentul uman si schimbarile de clima din sudul Africii.
O echipa de cercetatori din Marea Britanie, Elvetia si Spania a publicat intr-o revista de specialitate rezultatul acestei analize.
Astfel, potrivit oamenilor de stiinta, sedimentele marine contin date privind schimbarile de clima din ultimii 100.000 de ani.
Acestea arata ca in emisfera nordica au existat evenimente de racire accentuata a vremii, care sunt legate de curentii din Oceanul Atlantic si care au avut impact asupra apelor calde din latitudini inalte.
Ca raspuns, clima Africii a mers in directia opusa, cu caderi de ploaie intense si accentuari ale vantului musonic.
Echipa de oameni de stiinta a notat la finalul studiului: “schimbarea climei din sudul Africii este cel mai probabil forta care sta la baza comportamentului modern al oamenilor pentru ca cuprinde cele mai vechi dovezi de simboluri si comportament asumat”.
Insa, cercetatorii au nevoie sa aprofundeze subiectul pentru a putea stabili corelatii mai temeinice intre schimbarea climei si schimbarea comportamentului uman.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin