Omuletii Verzi » Blog Archive » Vara fenomenelor meteo extreme

Vara fenomenelor meteo extreme

Categoria : Eco World Wide, EcoTendinte, Green Care, Natura

Schimbarile climatice inseamna si intensificarea fenomenelor meteo extreme, care, vara aceasta, fac victime pe intreaga planeta.

In Austria vantul, care a depasit frecvent 120 de kilometri pe ora, a devastat tot ce i-a iesit in cale. In estul Asiei, inundatiile fac ravagii.

Situatia este atat de dramatica in Coreea de Nord, incat pana si guvernul de la Phenian, recunoscut pentru secretomanie, a dat publicitatii pagubele.

O furtuna puternica a lovit estul Austriei in timpul unui festival.

Zona a fost devastata de vantul care a depasit 120 de kilometri pe ora. O persoana a murit si alte cateva zeci sunt ranite.

“O creanga mi-a cazut in cap. Un prieten fusese lovit de crengi si isi pierduse constiinta. Am recuperat o persoana care zacea sub un copac”,  a povestit Gerold Welas, participant la festival.

In Asia, sezonul ploios a debutat tragic. Taifunul Khanun a provocat distrugeri insemnate in vestul Coreei de Nord lasand 63.000 de oameni fara locuinte. Potrivit televiziunii de stat, 88 de persoane au murit si cel putin 13 sunt ranite.

In China, ploile din ultimele zile au ridicat cotele Fluviului Galben. Acesta a iesit din matca in doua provincii din nord-vestul Chinei fara a provoca victime sau distrugeri majore.

In Romania vara a fost secetoasa, culturile fiind compromise mai ales in sudul tarii.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin