Omuletii Verzi » Blog Archive » Voteaza cel mai bun proiect de reducere a emisiilor de CO2

Voteaza cel mai bun proiect de reducere a emisiilor de CO2

Categoria : Uncategorized

Un concurs european intitulat „Lumea pe care o vrei” a adus impreuna cele mai creative idei si solutii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.
Prima etapa se apropie de final – in urmatoarea luna – si, la sfarsit, vor fi alese cele mai bune practice ei rentabile si eficiente solutii climatice in ideea de a fi aplicate in tarile Uniunii Europene, dar si dincolo de granitele comunitare.
Proiectele inscrise in competitie pot fi vazute si votate aici – http://world-you-like.europa.eu/en/success-stories/
Romania este prezenta in competitie cu patru proiecte privind utilizarea biomasei pentru incalzirea locuintelor, constructiile sustenabile, agricultura ecologica, reciclarea si transportul ecologic.
Cu alte cuvinte, proiectele Romaniei sunt: prima cladire educationala din Romania construita pe principii de sustenabilitate si eficienta energetica, Life in the green garden, Sustainable use of biomass for energy purpose si Recicleta.
Zece proiecte europene se vor califica pentru urmatoarea etapa, prin intermediul votului online.
Acestea vor fi apoi evaluate de un juriu prezidat de comisarul pentru schimbari climatice, Connie Hedegaard, care va selecta cele trei proiecte finaliste ce vor fi laureate in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Sustainia de la Copenhaga din toamna aceasta.
Unul dintre proiectele finaliste va fi recompensat cu marele premiu: pachetul european de media.
Castigatorul va avea ocazia de a produce un material video profesionist pe baza proiectului prezentat si va primi un sprijin media substantial pentru a-si promova proiectul caştigator in intreaga Europa.
Concursul face parte din campania paneuropeana a Comisiei Europene de sensibilizare publica „Lumea pe care o vrei. Cu clima care iti place”, menita sa promoveze solutii practice, inovatoare si rentabile pentru combaterea schimbarilor climatice.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin