Omuletii Verzi » Blog Archive » Waffle House

Waffle House

Categoria : EcoTendinte

Ati observat ca in ultimul timp dezastrele naturale se cam tin lant? De curand au fot invadate stirile de numele Irene, care in loc sa ne trimita cu gandul la o fata draguta, ne-a vorbit doar de furtuni, stricaciuni si intensificari ale acestora. Situatia tot mai grava a uraganelor din SUA pare sa fie, intr-adevar, strict legata de incalzirea globala si de schimbarile climatice.

Am auzit de curand de un parametru neobisnuit pentru masurarea acestor dezastre naturale: Waffle House! Un lant american de restaurante celebre pentru mic-dejunuri bazate pe vafe fierbinti si cafele asemenea. Dar dincolo de asta, lantul Waffle House mai e celebru si pentru ca e dechis pe orice vreme si in orice situatie de criza.

Meniurile lor se petrec pe 3 culori: verde – cand totul decurge normal si servesc de toate, galben – cand e cate o furtuna mai severa si nu se pot aproviziona cu toate ingredientele meniului complet si rosu – cand e stare de alerta si nu servesc nimic, sau chiar inchid. Se pare ca sistemul acesta e atat de bine implementat si folosit, incat chiar si FEMA (Federal Emergency Management Agency) ii iau in serios si se ghideaza (nu exclusiv) dupa alertele lor.

Sambata, acum vreo 10 zile, uraganul Irene a lovit Coasta de Est a Americii. Unele Waffle Houses au functionat fara electricitate si tot au servit mancare. In alte locuri s-a gatit ca in orice alta zi cu generatoare electrice. In afara de un singur restaurant, toate 22 au functionat normal pana in ziua de miercuri ce a urmat uraganului.

Vedeti voi, ca daca reusim sa combatem incalzirea globala salvam si mic-dejunul oamenilor iubitori de vafe?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin