Omuletii Verzi » Blog Archive » You did it!

You did it!

6

Categoria : Eco Eveniment

Au trecut deja câteva zile de la evenimentul Let’s do it, Romania! care a scos din casele românilor aproximativ 150.000 de voluntari care împreună au strâns vreo 6500 de mormane de gunoi, adică vreo 187.000 de saci.
Ideea estoniană s-a transpus cu succes în România, unde judeţele fruntaşe au fost Braşov, Cluj şi Maramureş.
Dacă de obicei nu ne plac oamenii care se laudă pe sine, credem că în cazul
curăţeniei naţionale este bine să afle cât mai multă lume că v-aţi implicat! Să ştie lumea că s-a depus efort şi că trebuie să se depună ulterior un minim de interes pentru menţinerea ariilor curate.
Unii s-au deplasat pe jos, alţii cu biciclete, alţii au mers cu maşinile personale. Unii au curăţat margini de drum, alţii de păduri, iar unii au coborât spre albii de râu.  Cu saci, mănuşi şi echipamente adecvate, voluntarii au lucrat în echipă şi s-au întors după câteva ore cu un rezultat minunat: o ţară mult mai curată decât cu o zi înainte!
Voi unde aţi făcut curat? Cu ce v-aţi deplasat? V-a marcat pozitiv evenimentul sau aveţi şi relatări neplăcute? Şi, cel mai important, la anu’ mai mergeţi?

Felicitări tuturor echipelor încă o dată şi  nu uitaţi: tell a friend!

Comentarii (6)

Hello.

Pentru mine a fost extraordinar..Am pornit mai greu in aceea zi, scopul nostru de a ajunge pe platou, dupa cota 2000.

Deoarece am pornit mai tarziu, am reusit sa vedem cum s-au organizat celelalte echipe. Era ceva de genu….Maldare de saci de gunoi asteptand sa fie culese de pe marginea drumului DN1…Un singur gand imi trecea prin minte…erau rezultatul proiectului LDIR.

In Sinaia, la fel.

La echipa mea (4 oameni) a fost ceva de genu: off-road, ceata. De la 2-3 PET-uri am reusit sa umplem 14 saci. Cand s-a ridicat ceata ne-am dat seama ca eram fix langa telecabina de la cota 2000.

N-am reusit sa terminam, dar planuim sa ne intoarcem.

Salut,

Am adunat 25 de saci de gunoi la iesirea din Sinaia, pe DN 71, intrarea pe Calea Codrului. O ploaie mocaneasca asezonata cu rafale de vant ne-au facut activitatile mai interesante. Nu am putut curata tot pentru ca era vorba si de materiale de cosntructii – caramizi si faianta – dar tot gunoiul menajer a fost strans. Sper ca autoritatile din Sinaia sa incerce sa ingradeasca si mai bine acel inceput de groapa de gunoi pt ca altii sa nu considere mai departe ca e ok sa arunce acolo tot ce au chef. Stiu ca fara educatia oamenilor din zona in aceasta acest scop nu se va face mare lucru pentru ca nu poti pazi 24/7 o zona. Totusi, cateva amenzi tot ar merita cei care dupa ce au fost informati ca zona NU este o groapa de gunoi, ar continua sa arunce acolo.

Multumesc LDIR ca mi-a dat ocazia sa vad cum voluntariatul poate functiona si la scara mare. Toti cei care au stat sambata dimineata degeaba nu mai au dreptul de a vorbi de “cat de murdar e in Romania fata de occident dom’le” sau despre cum “nu se implica autoritatile”. Eu am facut primul pas – am curatat – si as mai face-o inca o data, mai ales daca as fi chemat de Let’s Do It Busteni. Abia de acum incolo pot critica autoritatile ca nu au stiut sa pastreze gradul de curatenie pe care l-a adus LDIR sau ca nu au stiut sa ceara ajutorul unor voluntari pentru campanii de informare/ educare al oamenilor. Abia acum.

Ne bucuram sa auyim parerile acestea de entuziasti! Intr-adevar, curatenia incepe cu fiecare dintre noi, indiferent de autoritati. Dar nu ar strica sa se implice cat pot de tare, mai ales cand vad ca se implica si localnicii sau voluntarii. Bogdan, suntem de acord total cu tine legat de amenzi, mari si usturatoare pentru toti care arunca gunoaie aiurea!

hehe eu am organizat petrecerea de dupa :D:D:D si au fost multe gunoaie de strans :))

la noi a fost cel mai tare!
deplasare cu trenul dis de dimineata impreuna cu multi oameni faini

locatiune: Busteni – cimitir :)) – ideea initiala era Busteni Babele – Costila dar vremea nu a permis acest lucru

a fost un eveniment si o actiune care a dat un pic de loc de respiro zonei respective :) si noi ne-am simtit foarte bine
felicitari organizatorilor si oamenilor care au facut posibil acest lucru !

multi oameni si multi saci de gunoi + cauciucuri + paturi + navete goale + saltele + haine + trotinete + tot ce-ti doresti….dar nu sa gasesti aruncat in natura :)

la anu la mai mare si la mai multi :)

am preferta sa fac curat intr-o zona care mie persoanl imi place foarte tare. nu am facut parte din nicio echipa oficiala LDR, insa alaturi de prietneii mei am contribuit la campania de curatenie, pt ca nu credem in heirupisme de o zi, ci credem intr-un comportament resonsabil constant (nu doar cand ne aduce aminte vreo campanie mare la televizor)

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin