Omuletii Verzi » Blog Archive » Ziua fără maşini

Ziua fără maşini

2

Categoria : Eco Eveniment, Eco World Wide, EcoTendinte, Evenimente

ziua fara masiniE 22 septembrie. Şi dacă citiţi acest articol e posibil că deja aţi trecut de prima deplasare a zilei. Noi vrem să ştim cum aţi ajuns la serviciu, sau acolo, unde vă aflaţi tocmai. Vrem să ştim neapărat astăzi, pentru că astăzi e ziua fără maşini. Astăzi vrem să aflăm că aţi mers pe jos, cu bicicleta, cu trotineta, pe role, pe skateboard, cu autobusul sau cu metroul!

Înafară de voi au mai făcut asta locuitori ai aproximativ 1600 de localităţi la nivel european şi nu numai.

Scopul campaniei „Ziua fără maşini” este, desigur, acela de a reduce poluarea, dar şi acela de a se încerca crearea unor comunităţi în care casa este aproape de locul de muncă şi de zona de cumpărături şi folosirea maşinii devine astfel inutilă.

Poate că renunţând ocazional la maşină, cetăţeanul va prinde apetitul mişcării şi va dori deplasarea independentă în cât mai multe zile! Aşa că spuneţi-ne cum aţi onorat această „Zi fără maşini”!

Trişorii care au profitat poate de ideea unui trafic mai redus şi au mers cu maşina sunt rugati să ne spună dacă s-a simţit de vreo culoare această iniţiativă, dacă s-a circulat mai lejer ca în alte zile şi dacă şi-au zâmbit cu mai mulţi biciclişti decât în alte zile.

Comentarii (2)

Lasa ca o sa se deplaseze destui oameni fara masini azi, prin zona Piata Victoriei…. Si oricum toti cei care vor avea nevoie sa treaca pe acolo vor gasi masina inutila :).

Nimic neobisnuit, doar o alta adaptare romaneasca a unei idei internationale…

eu am fost cu bicicleta la liceu :P aer curat…nu stai sa mirosi toti imputiti din troleu’ :)

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin